Első két hetünk a Spektrum-TÉRben

Ha figyelemmel követsz bennünket, biztosan emlékszel még a Spektrum-TÉR egy hónappal korábbi állapotára. Ha nem, itt és itt is olvashatsz a kezdetekről és a felújítási munkálatokról. Azóta eltelt néhány hét és már több, színes eseménynek is helyet biztosítottunk. Céges tréning és születésnap is volt nálunk, de ami még ennél is izgalmasabb, azok a saját foglalkozásaink: az elmúlt két hétben elindult a Lego-Robotika és az 5-7 éves Mesedráma csoportunk is! Fogadjátok szeretettel képes élménybeszámolónkat!

Szépül a TÉR

Van egy hosszú listánk, amiről néha szemezgetünk, hogy a Spektrum-TÉR minél hangulatosabb, kedvesebb és otthonosabb legyen.

Csináltunk például egy órát egy izgalmas festmény plakátjából.

Türkiz óra a tanteremben

A tanterem nyugati oldalán lévő ferdefal geometrikus díszítést kapott és virágba borult a kávézó.

Lego-Robotika

Az első órán a szülőkkel vettek részt a gyermekek. Éva felépített és életre keltett két robotot, amit a gyermekek ki is próbálhattak: játszottak a színfelismerő robottal és etették, itatták, simogatták a robotkutyát.

IMG_2912

Hétfőn azzal hívott fel bennünket Bence az M2-től, hogy az esti műsorukban szívesen bemutatnák a Lego-Robotika foglalkozásunkat és a kezdeményezésünket. Keddre sikerült is időpontot egyeztetnünk, úgyhogy a második alkalom is igen emlékezetes volt.

A szünetben a nassolás mellett Barnus szortírozó gépét is megcsodáltuk. Saját elmondása szerint tízszer két napig tartott, amíg megépítette.

A csapat megismerkedett a Scratch-programozás alapjaival, az óra végére cicák, kacsák, gömbök, valamint beszélő űrlények és jegesmedvék mozogtak a képernyőkön.

Érdekel a foglalkozás?

Részletek és jelentkezés >>


Mesedráma

Az első ismerkedős, játékkal teli alkalom után, ezen a héten egy varázslatos vidékre indultunk el közösen. A gyermekeket Meseország királya hívta magával, hogy segítsenek legyőzni a félelmetes sárkányt, aki rettegésben tartja a vidéket.

Az utazás kalandos volt, de közösen sikerült megoldani a problémát. Még térképet is készítettünk, hogy legközelebb is odataláljunk.

Érdekel a foglalkozás?

Részletek és jelentkezés >>


Babakávé

Kedden és csütörtökön délelőtt többen is benéztetek hozzánk, köszönjük, gyertek máskor is!

A héten répatortát lehetett enni a kávé mellé, a jövő heti finomság egyelőre meglepetés. 🙂


Érdekel a többi foglalkozásunk is?

Angol kommunikációs “What’s UP?” >>

Önismereti “Progress-BÁR” (októberben a karriertervezési modullal kezdünk) >>


Kövesd továbbra is a tevékenységünket!

Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről, kövess bennünket a facebookon!

Spektrum facebook-oldal >>

Spektrum-TÉR facebook-oldal >>