Advent a Spektrumban

Tavaly már írtunk arról, hogy mit jelent számunkra az év utolsó hónapja és miért tartjuk fontosnak, hogy a Spektrumban közösen, egymást és a világot megismerve hangolódjunk az ünnepekre. 

Eltelt egy év és még mindig úgy gondoljuk, hogy az ünnepi hangulat a készülődés meghitt pillanataiban születik. Három nap múlva lesz advent első vasárnapja. Neked mi teszi varázslatossá ezt az ünnepi időszakot? A csillogó dekoráció? Az ajándékok beszerzése? A gasztronómiai élmények? A társasági események? A csendes, téli hangulat? A pihenés?

Különbözőek vagyunk. Más és más családi szokásokat hozunk és viszünk tovább, ugyanakkor másképp vágyunk mindannyian arra, hogy a mókuskerékből kilépve egy kicsit elcsendesedjünk.

karácsony

Tegyél te is azért, hogy ez a csend ne csak egy hétig tartson! Lassíts egy kicsit és add át magad azoknak a tevékenységeknek, amik feltöltenek. Ha még nem tudod, hogy mik ezek, akkor találd meg őket! Szóljon az advent arról, hogy minden napot megfűszerezel egy kis ünnepi varázslattal. Egy illat, egy történet, egy rég nem látott barát, a kedvenc karácsonyi sütemény íze, egy hangulatos film csodákra képes. Alkoss olyan új szokásokat is, amik csak rólad szólnak!

Idén először, mi is ezt tesszük!

Ünnepeljünk együtt!


Alkotóműhely

Egy kézműves programmal indítunk, amire téged is várunk szeretettel: vasárnap papírból készítünk mézeskalácsházikót, ami világít a sötétben. 

Részletek és jelentkezés >>


Adventi Babakávé

Baba-mama kézműveskedéssel fűszerezzük meg a Babakávékat is. Minden alkalommal más és más alkotást készíthetsz majd el a babáddal. Az eszközöket biztosítjuk és nem számolunk fel érte plusz költséget, a belépés továbbra is ingyenes! Ha nem szeretnél “maszatolni”, csak ennél egy sütit, ahogy azt eddig is tetted, várunk szeretettel!

Részletek >>


Délutáni foglalkozások

Érdekességeket, apró ünnepi történeteket csempészünk be a délutáni foglalkozásainkba. Mesedrámán szerepekbe bújva, robotikán pedig beszélgetőkör formájában fogunk ellátogatni egy másik országba, ahol megismerjük a helyi szokásokat.


Mexikói – magyar koprodukció

Karácsony előtt egy különleges ünnepléssel zárjuk a Spektrum első aktív szemeszterét. Egy mexikói származású barátunk elmesélte, hogy ők hogyan készülnek a karácsonyra. Ha te is szeretnéd tudni, hogy mi az a posada és mi köze van a pinatanak a mexikói karácsonyi szokásokhoz, akkor ünnepelj velünk! Hamarosan kiírjuk ezt az eseményt is a facebook-oldalunkra, kövess továbbra is bennünket!


Szeretetteljes, élményekben és érzésekben gazdag készülődést kívánunk!

karácsony

Kövesd továbbra is a tevékenységünket!

Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről, kövess bennünket a facebookon!

Spektrum facebook-oldal >>

Spektrum-TÉR facebook-oldal >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *