Viszlát 2017, hello 2018!

csillagszóró

A 2017-es év az indulás éve volt a Spektrumban.

Az év első felében hivatalosan is bejegyezték az alapítványunkat, elindítottuk a weboldalunkat, kiküldtük az első igényfelmérő kérdőívünket a szülőknek, tájékoztatókat tartottunk a városban és a Velencei-tó mellett. Rengeteg kérdést kaptunk személyesen, írásban és telefonon keresztül is, számos izgalmas és tanulságos beszélgetésben vettünk részt.

A második félév a helyszín kialakításával és annak tartalommal történő megtöltésével telt. Megnyitottuk a Spektrum-TÉR kapuit, ahol elsősorban az iskola előtt álló / iskolás korosztály számára kínálunk színvonalas, délutáni programokat. A foglalkozásaink kilépnek a megszokott tárgyi keretek közül, a céljainkat a hozzánk járó gyerekek egyéniségéhez igazítjuk. A helyszín adottságait kihasználva olyan programokat is szervezünk, melyek összehozzák a környékbeli szülőket. A rendszeres Babakávék, DiafilmEST-ek, és az időszakos programok tovább színesítik a szakmai tartalommal megtöltött napokat.


A 2018-as év a közösségi összefogás éve lesz a Spektrumban.

Szeptemberben elindítjuk az egésznapos tanulócsoportunkat. Megtaláljuk azokat a felelősen gondolkodó és tettrekész szülőket, akik hozzánk hasonló értékek mentén nevelik gyermekeiket és ugyanezt várják el az oktatási intézményektől is. Azokat a szülőket keressük, akik hisznek abban, hogy a gyermek önállóan is képes elsajátítani a szükséges ismereteket, ha egy támogató, segítő környezet veszi körül. Alapítványunkkal jelenleg azon dolgozunk, hogy a 2018/2019-es tanévben elinduljon az első, egésznapos iskolát helyettesítő tanulócsoportunk az elsős-másodikos gyerekek számára.

Az elmúlt pár hétben egy szakmai workshopon vettünk részt Magyarország talán legismertebb tanulócsoportjánál, a Budapest Schoolnál. Beleláttunk a rendszerük működésébe és beszélgettünk a legfontosabb emberekkel.

Mindenképp gyere el a szülői tájékoztatónkra, ha érdekelnek a részletek! >>

Januárban folytatjuk a támogató kapcsolatok kiépítését, tavaszig egy másik, szintén több éve működő, fővárosi tanulócsoportnál töltjük majd az időnk egy jelentős részét. A közösségi összefogásnak köszönhetően a legjobb szakemberek támogatásával indulhatunk el szeptemberben.

Természetesen addig is folytatjuk a délutáni foglalkozásainkat, melyekre továbbra is lehet jelentkezni, vannak még szabad helyeink a Lego-robotika és a Mesedráma csoportjunkban is. Továbbá két új programmal bővítjük a repertoárt: 12 éves kortól várjuk a gyerekeket az angoltudást, valamint az önismeretet erősítő délutánjainkra.

Rengeteg tanulás, munka és összefogás vár ránk a következő évben! Maradj velünk jövőre is, és vedd fel velünk a kapcsolatot, ha bármilyen formában támogatnád az alapítványunkat!

Szárnyaló, szabad gondolatokkal és tervekkel teli, boldog pillanatokkal megfűszerezett új évet kívánunk neked!

Spektrum csapat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *