Januári beszámoló

Ahogy azt korábban már megírtuk, 2017. az indulás éve volt a Spektrumban.  A terveink egy részét megvalósítottuk és számos programot indítottunk el, melyekről időről-időre beszámolunk. Úgy döntöttünk, hogy ebben az évben havi beszámolókat fogunk közzétenni, fogadjátok szeretettel az elsőt.

Robotika

A kis csapat belecsapott a robotprogramozás sűrűjébe. Ősszel minden olyan tudást megszereztek, ami a Lego-robot tervezéséhez és az építéséhez szükséges. Képesek apró lépésekre lebontani egy hosszabb folyamatot és egyre hatékonyabban tudnak együtt dolgozni. Megismerték és megszerették egymást, tisztában vannak a saját képességeikkel és a társak erősségeivel, és szívesen kérnek segítséget, vagy adnak egymásnak tanácsot.

Tudod, mit szeretünk a legjobban a kedd délutánokban? A szárnyaló gondolatokat, a kölcsönös inspirációt, azt a lendületet és energiát, ami mindig betölti a teret. Talán eddig nem hangsúlyoztuk ki eléggé, de nagyon szívesen adunk teret a kreativitásnak!

Az alábbi kép például a vendégrobotnak készített akadálypálya építése közben készült. Közösen határozták meg a célokat és kiosztották egymás között az elvégzendő feladatokat: terveztek, rajzoltak, mértek, programoztak, együtt dolgoztak.

Robotika

Nem csak mi gondoljuk úgy, hogy kizárólag jó hangulatban lehet hatékonyan dolgozni.  🙂

Robotika

A részletek márpedig nagyon fontosak. Például az, hogy ha már körhinát építünk, akkor a megfelelő zene szóljon a háttérben.

Az uzsonnaszünetek is tartalmasan telnek. Legutóbb például isteni füstölt szilvalekvárt kóstoltunk és elkezdtünk beszélgetni a “folyékony füstaromáról”. Mire elfogyott a kalács, már mindenki tudta, hogyan lehet üvegbe zárni a füstöt. Te tudod?

Érdekel a program?

ÚJ CSOPOROT INDÍTUNK! Itt olvashatsz róla és a jelentkezési lapot is megtalálod.


Mesedráma

Élményekben gazdag és tapasztalatokkal teli szerda délutánokat tudhatunk magunk mögött! A gyerekek egyre önállóbbak, kezdeményezőbbek és magabiztosabbak. A foglalkozás egy varázslatos meseórává nőtte ki magát! Tudatosan, a heti nevelési célhoz igazítjuk a kerettörténetet, amibe aztán közösen lépünk bele. Az utazás során a gyerekek különböző szerepekbe bújnak, együtt oldják meg az útjukba kerülő problémákat. Tanulnak magukról és egymásról, fejlődik az érzelmi intelligenciájuk és megtanulják elfogadni a saját érzéseiket és egymást is. A mese és a drámajátékok mellett többféle mozgásfejlesztő és csendgyakorlatot és egy rövid kézműves szakaszt is beépítünk az óra menetébe.

Az idei év első hónapjában megismerkedtek a zsémbes évszakokkal, és megpróbálták kibékíteni őket.

Mesedráma

Névtelen virágokkal , találkoztak, akiknek nevet adtak. A méhek táncán keresztül ismerték meg, hogy szavak nélkül is lehet kommunikálni.

Ha leszáll az este, nyugovóra térünk.

Mesedráma

Érdekel a program?

Megnyitottuk a második félévet és ÚJ KALANDOZÓK jelentkezését várjuk! Itt olvashatsz még a foglalkozásunkról és a jelentkezési lapot is megtalálod.


DiafilmEST

A besötétített szobában egyre több párna kerül a szőnyegre. Kicsik és nagyok egyaránt jönnek, mindenki szereti a mesét és játékot!

A kis vendégeink januárban csukott szemmel különböző ételeket kóstolgattak, mókusként ugrálva egy ösvényen gyűjtötték össze a szétdobált fakockákat, oroszlános fejdísz készítettek, megkeresték és kiszínezték az esőerdő állatait.

Diafilm

Érdekel a program?

Minden pénteken diafilmet vetítünk! Itt olvashatsz az eseménysorozatról bővebben.


Szülői tájékoztató

Szeptemberben egésznapos tanulócsoportot indítunk és január 12-én megtartottuk az első tájékoztatónkat. Teltházas, inspiráló kérdésekkel teli estét hagytunk magunk mögött és már ki is írtuk a következő szülői időpontját.

Szeretnél többet tudni a tankötelezettség ezen formájáról? Szeretnéd, ha a gyermeked alacsony létszámú csoportban, kiváló tanárok támogatásával, a saját tempójában tanulna? Mi már egy jó ideje azon dolgozunk, hogy ez megvalósulhasson! A jelentkezést megnyitottuk, maximum 15, szeptemberben elsős és másodikos gyerkőccel indítjuk a tanévet.

Gyere el a februári tájékoztatónkra, beszélgessünk!


Bérelhető rendezvényhelyszínt keresel Dunakeszin?

15-20 fős baráti összejövetelek, családi rendezvények számára a Spektrum-TÉR tökéletes helyszínnek bizonyult. 🙂

Érdeklődj nálunk a szabad időpontjainkról!


Kövesd továbbra is a tevékenységünket!

Értesülj elsőként a legfrissebb hírekről, kövess bennünket a facebookon!

Spektrum facebook-oldal >>

Spektrum-TÉR facebook-oldal >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *