Évzárós és évindítós hangulatban

Jövő héten egy rövid időre elbúcsúzunk a délutáni foglalkozásainktól és egy új fejezet nyílik meg az életünkben. Olvass tovább!

Robotika

Lezárjuk az aktuálisan futó robotos projektünket, amiket a gyerekek Évával együtt dolgoztak  ki: a tervezésben és a megvalósításban is nagy szerepet kaptak az egyéni ötletek, a kreativitás és a csapatmunka, az otthonról hozott Lego-készletekről nem is beszélve!

Tavaly nyáron azt találtuk ki, hogy indítunk egy olyan robotika foglalkozást, ahol a gyerekek lazább-szabadabb tanulásszervezési keretek között, érdekes feladatokon és problémákon keresztül ismerkedhetnek meg a programozás alapjaival, miközben van idejük beszélgetni egymással, össze tudnak csiszolódni.

Robotika

Robotika

Jelentem, rengeteg tapasztalatot szereztük! A három órás foglalkozás alatt mindig jutott idő a ráhangolódásra, a személyes beszélgetésekre és egy rövid uzsonnára is. A srácok tényleges csapatként működnek együtt, belső viccekkel (khmm, isteni szóviccekkel) szórakoztatják egymást és természetesen minket is. Az elképesztő ötleteiket Éva segítségével tisztították le és együtt tervezték meg a megvalósítás felé vezető utat. A gyerekek ennek köszönhetően beleláttak abba, hogy egy-egy sikeres projekt mögött mennyi munka van, illetve egy csapat ereje megsokszorozódik akkor, ha a tudást képesek a közösbe dobni és onnan felhasználni.


Mesedráma

A mesés szerda délutánjainkat is elengedjük a nyáron, és titkos bázis építünk fel a Duna-part árnyas fái között.

A mesedráma is nagy utat járt be mostanáig, büszkén kijelenthetem, hogy a kalandozó csapattal együtt a Spektrum, sőt általa mi magunk is egy fejlődési utat jártunk be.

IMG-4179

IMG-4176

Amit egy éve megálmodtunk, sikerült megvalósítanunk. Nem pont úgy, ahogy azt elképzeltük, de ezt szerettük benne a legjobban! Mi más lenne a pedagógia esszenciája, ha nem ez? Képesnek lenni elrugaszkodni az elképzeléseinktől, kilépni a saját és akár a módszertani keretek közül annak érdekében, hogy a gyerek kerülhessen a középpontba. Azért, hogy megszólíthassuk őt, azt a gyereket, akiért ezt az egészet csináljuk. Például egy olyan kislányért, aki a legtöbb állatszerepbe a cicája felé táplált mély szeretetén keresztül lép be, és aki felé ugyanezen az úton vezet a leggyorsabb út. Vagy azért a fiúért, akinek szeptemberben még nem sikerült megfogalmaznia a saját erősségeit és sokszor nem szerette megosztani velünk a személyes gondolatait. Mostanra viszont ő az, aki a legtöbbször a kezébe veszi az irányítást és fantasztikusan színesre szövi az aktuális történetet. Saját bőrünkön keresztül tapasztaltuk meg, hogy a mese ereje hatalmas. Olyan eszköz ebben az életkorban, amivel nagyon jó dolgozni, és amin keresztül valóban kapcsolódni lehet a gyerekekhez és amin keresztül ők is találkozhatnak saját magukkal.


Táborok

Július közepén a foglalkozásaink magvait tartalmazó napközis táborokat szervezünk, amikre még lehet jelentkezni.

Lego-Robotika tábor >>

Mesés nyári tábor >>


Tanulócsoport

A táborok után sem pihenünk, ugyanis szeptemberben indul az első tanulócsoportunk! A jó hír, hogy van még két helyünk, melyekre június végéig még lehet jelentkezni

A családokkal már volt alkalmunk megismerkedni: szülői tájékoztatókon, telefonon, emailben is rengeteget beszélgettünk és májusban együtt kirándultunk Katalinpusztán.

Katalinpusztai kirándulás

A dokumentumtárunk is szépen duzzad: van már pedagógiai programunk, SZMSZ-ünk, mindenféle nyomtatványunk, belső ütemezésünk, a felhőben is alakul szépen a vízionált rendszer.

A szakmai csapat is összeállt, elképesztő egyéniségek fogják emelni egymás fényét. Valódi csapatmunka lesz ez, amit az elszántság és a kirobbanó lelkesedés fog katalizálni.

Helyszín

A következő napokban egy csomó dologról szeretnénk lerántani a leplet.

Itt és most, például a helyszínről: Gyártelepen, a vonatállomástól 5 percnyi sétára, a térképen a kékkel jelölt helyen, egy tágas lakásban lesz a bázisunk! A bordó helyeket rendszeresen látogatjuk majd, a benne látható számokkal a lakástól mért távolságokat jelöltük kilométerben. A legközelebbi füves, árnyas játszótér 150 méternyi sétára, egy erdős-mezős rész 600 méterre van, a környék legklasszabb játszótere és a Duna-part mindössze 2 kilométerre, a tanulócsoport parcellája a közösségi kertben pedig 2,5 kilométerre. Minden közel van, már most izgatottan várjuk a felújítással járó munkálatokat!

Kövesd figyelemmel az oldalunkat és hamarosan a többi részletet is megtudhatod!


Június végéig még jelentkezhetsz a tanulócsoportunkba!

Részletek >>

Jelentkezési lap >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *