Otthontanulás az iskolában

“Pont olyan lesz ez a tanulócsoport, mint amilyen egy otthonszülés a kórházban. Vagy inkább … az otthontanulás az iskolában.” – képzeld, túl vagyunk az első Spektrumos szakmai egyeztetésen!

Már nagyon sokat írtunk arról, hogy szeptemberben elindítjuk a tanulócsoportunkat, itt az ideje, hogy az izgalmas részletekről is beszámoljunk!


Szakmai keménymag

Mindannyian eléggé különböző karakterek vagyunk, mégis ugyanabba az irányba nézünk. Ismerkedünk egymással, ötletelünk, tervezünk és szervezünk. Lelkesek vagyunk, nem valami ellen szerveződtünk, hanem valami érdekében. Hiszünk abban, hogy a hasznos időtöltéshez és a nyugodt tanulási környezethez való jog minden kis- és nagyiskolást megillet.

A jelenlegi csapatról dióhéjban:

  • Villő, a tanítónénink csillogó szemmel mesél azokról a helyzetekről, ahol improvizálnia kell, mert például valami nem úgy alakul, ahogy azt korábban eltervezte. Egyenesen imádja ezeket a pillanatokat, mert ilyenkor szárnyalhat igazán. Ezen felül még dráma, tánc-, zene- és képzőművészeti képzettséggel is rendelkezik.
  • Csillának, az asszisztensünknek , már van tanulócsoportban szerzett tapasztalata. Szerinte még egy “problémás” gyerekhez is el lehet jutni, csak ez sokszor idő- és energiaigényes feladat.
  • A pszichológusunkkal egy érdekes kutatás mintavétele közben, a Fővárosi Állatkertben ismerkedtünk meg. Reni egy roppant intelligens, lendületes és tettrekész fiatal, akinek már most rengeteg elképzelése van az előttünk álló évről. Folyamatosan képezi magát, és céltudatosan halad előre a saját útján.
  • Katinak rengeteg tapasztalata van az angoltanítás terén, mégis mindig új dolgokat tanul és magabiztosan, mosolygósan veti bele magát az újabb és újabb kihívásokba. A Jump&Fun módszertana a következő évben velünk együtt, a Spektrum-Tanulócsoportban szerzett tapasztalatok alapján fejlődik majd tovább. Nálunk az intenzív, angol nyelvű környezet biztosítása a cél, ennek érdekében hetente három délután élvezik majd a gyerekek Kati társaságát.
  • Viki és Edina a csoport szervezői, és önkéntes segítői. Alapanyagok, katalizátorok és médiumok egyszerre. ezen túl Viki a matek, Edina pedig a természettudományos kompetenciaterületek szakmai felelőse.

Többet szeretnél tudni a csapatunkról? Kattints ide >>


Módszerek és tananyag

Ha figyelemmel kíséred a tevékenységünket, akkor biztos elolvastad azokat a cikkeket, melyeket a módszereinkről írtunk. Továbbra sem köteleződünk el egyetlen alternatív irányzat mellett, mert úgy gondoljuk, hogy egyik sem tökéletes, ugyanakkor mindegyikben van valami fantasztikus. Szeretjük a sokszínűséget, szélesspektrumú a gondolkodásunk. 😉 Szerintünk például tökéletes jól megfér egymás mellett a nemezelés és a robotépítés.

Őszi tábor - alkotótér

Mindazonáltal, az értelmes kereteket is szeretjük, ezért úgy döntöttünk, hogy a kritikus és fontos területeken megkeressük a számunkra legszimpatikusabb módszereket. Ezért a gyerekek

  • Meixner-módszer szerint tanulják majd az írást és az olvasást.
  • már az első osztályban anyanyelvi környezetben merülhetnek alá az angol világába.
  • Dienes Zoltán Pál elgondolása alapján felépített matematikával találkoznak majd.

A többi tevékenység, játék, feladat és eszköz már csak hab lesz a közös tortánkon. Már most tudjuk, hogy jó érzés lesz beleharapni!


Helyszín

Költözik a Spektrum-TÉR! 

Fantasztikus egy évet töltöttünk el a Szabadka utcában, de úgy érezzük tovább kell lépnünk. Könnyes szemmel fogjuk lefőzni az utolsó kávét, az már biztos, de találtunk egy olyan helyszínt, ami sokkal jobban megfelel a tanulócsoportunk igényeinek, és a délutáni foglalkozásainknak is helyet biztosít majd.

Dunakeszi-Gyártelepen,  a Madách Imre utcában, egy óriási játszótér közvetlen szomszédságában van ez a tágas lakás. Kertvárosi hangulat, rengeteg zöld terület és kirándulási lehetőség vár bennünket. Ráadásul a vasútállomás közelsége miatt fél óra alatt be tudunk majd jutni a fővárosba.

Hamarosan nekilátunk a felújításnak, amiről szívesen beszámolunk itt, a blogon is!


Beiratkozás

Két szabad helyünk még van a tanulócsoportban! Ha gyermeked nagycsoportot ismétel, otthontanul, vagy a Clonlara rendszerében követik a fejlődését, akkor is szeretettel várjuk a jelentkezéseteket! Több ilyen gyerkőc is van már a csoportban.

A jelentkezéssel kapcsolatos részleteket megtalálod a honlapunkon >>


Kövesd továbbra a tevékenységünket itt, vagy a facebook-oldalunkon! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *