Küldj egy sóhajtásnyi szelet a vitorlánkba!

Szeptemberben kihajózunk és jókívánságokat gyűjtünk! Ha nem tudod merre és miért indultunk útnak, olvass tovább!

/Kép forrása/

Legtöbbször ezekre a kérdésekre válaszolunk:

Ez a tanulócsoport valami otthontanulós dolog, nem? Ahol anyukák vigyáznak a gyerekekre.

Nagyon sokféle tanulócsoport van, a Spektrum szakmai oldalról, tapasztalt tanárokkal és szakemberekkel indul. Ha feltétlenül az otthontanuláshoz szeretnénk hasonlítani, akkor talán olyan, mint az otthontanulás az iskolában. Fantasztikus szakemberekkel kísért békés, nyugodt körülmények között eltöltött mindennapok , tudatos tervezés és előre meghatározott célok mentén történő előrehaladás.

Miért csináltok tanulócsoportot? Problémás gyerekeitek vannak? Úgy tudom, a tanulócsoportba azok a gyerekek járnak, akik nem tudnának beilleszkedni egy normális iskolába.

A világ nem csak “normális” és “problémás” gyerekekből áll, ezért az iskolákat sem lehet kizárólag ilyen szemüvegen át nézni. A gyerek iskolaérettsége helyett érdemes lenne felülvizsgálni a rendszer “gyermekérettségét”.  A rendszer az átlagra optimalizált, az ettól eltérő gyermekekre nincs igazán felkészülve. A hangosabb, türelmetlenebb, nagyobb mozgásigényű, gyorsabban, vagy lassabban gondolkodó gyerek a legtöbbször zavaró tényezőnek számít.

Van olyan szülő is, akinek nem felel meg a normál iskolarendszer. Mert mást, többet, életszagúbbat szeretne. Bele tudna simulni az állami keretek közé, de más irányba fordul, mert már pontosan tudja, hogy mit szeretne: kiegyensúlyozott, motivált, saját magát jól ismerő és magabiztos gyermeket, akinek használható idegennyelvtudása van, logikusan gondolkodik és konstruktívan áll hozzá az élet kihívásaihoz.

Azért csinálunk tanulócsoportot, mert mi is ilyen szülők vagyunk és szakemberként bízunk magunkban annyira, hogy a gyakorlatban is megvalósítsuk az elképzeléseinket.

Biztos nem iratnám ilyen helyre a gyerekemet, mert azt szeretném, ha  a való életben is jól boldogulna.

Mi is ezt szeretnénk, sőt, éppen ez az oka annak, hogy elindítjuk a tanulócsoportot! Szeretnénk, ha a gyermekeink úgy szereznének a való életben is használható tudást, hogy közben jól érzik magukat és megőrzik a tanuláshoz fűződő pozitív viszonyukat. Úgy gondoljuk, hogy ha a kötelező elméleti tudáson túl nyitottak maradnak és praktikus, a gyakorlatban is jól hasznosítható tudást szereznek, akkor bárhol a világban mosolyogva és könnyedén megtalálják majd a helyüket.


Szeptember elsején elindul a hajónk és egy várva-várt utazás veszi kezdetét!

/Kép forrása/

Ha te is  úgy gondolod, hogy szükség van olyan kis szigetekre, mint amilyen a miénk, akkor számítunk a segítségedre.

Küldj egy sóhajtásnyi szelet a vitorlánkba, kívánj jó utat, támogasd az alapítványunkat most! Egy kávé, fagyi, vagy limonádé árának is nagyon örülünk!

Digitális eszközökre, matekos kártyajátékra és társasjátékokra gyűjtünk!

Ezen a felületen tudsz bennünket a legegyszerűbben támogatni >>

Köszönjük!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *