Október extrákkal

Indiánnyár ölelte napfürdőzős délutánok, meghódított tanösvények, színház és állatkert…mindez úgy fért bele az októberünkbe, hogy rendszeresen angolozunk, fejlesztő tornával indítjuk a napot, dramatikus játékokat játszunk, zenélünk, megbeszélünk-átbeszélünk-érzékenyítünk, társasozunk, játszóterezünk, kutyázunk és persze, mindeközben haladunk az iskolai tananyaggal is. Szinte folyékonyan olvas az, aki szeretne, sőt,  már az is, aki papíron még nem lenne képes rá.

Ha mi döntjük el, hogy mire, mennyi időt szánunk, akkor ez lesz a vége. 

Fejlődés

43045423_331353590764818_5338928302100840448_n

L.-nek ugrásszerűen nőttek a finommotorikai készségei az elmúlt két hónapban. Bármit képes, le is akar és tud is rajzolni, sőt, már élvezi is azt, ha valamit alkothat.

Közös élmények

N. szülinapját ünnepeljük éppen. Tortázás után a Dera-szurdok felé vettük az irányt.

Kirándulni jó, ezért amikor csak lehet, vesszük a hátizsákunkat és megyünk! A környéken rengeteg tanösvény és túraútvonal vár arra, hogy együtt fedezzük fel.

Az őszi szünet előtti napot szintén kirándulással töltöttük, délelőtt a megújult Budapesti Bábszínházba mentünk.

A színház teljesen új köntösbe bújt, a Csillagszemű Juhász darab egyszerűen fantasztikus volt! Felnőtt és gyermek szemmel is csillagos ötöst adtunk neki!

IMG_5207

Az előadás után átsétáltunk az állatkertbe, ahol minden várakozásunkat felülmúlta az állatok aktivitása. Például hosszú percekig néztük a csörgőkígyó mozgását, miközben záporoztak a kérdések.

IMG_5198

Kihasználtuk azt, hogy szinte üres az állatkert és mindent megfogdostunk, megvizsgáltunk, végignéztünk.

IMG_5222

A jegesmedve volt az abszolút kedvenc, aki hosszú percekig úszkált, játszott velünk.

Önállóság

Takarítunk, mosogatunk magunk után és együtt sütünk, főzünk.

A pizzasütésből is szokást fogunk kerekíteni, annyira jól sikerült!

Kreativitás

Van egy jelmezes dobozunk, ami szinte minden nap előkerül. A sálak, palástok és a kisebb-nagyobb kiegészítők egyelőre megszámlálhatatlan felhasználási lehetőséget hordoznak magukban.

Ismeretszerzés

Minden nap tanulunk valami újat! Teljesen mindegy, hogy feladatlapot töltünk ki, vagy játszunk, az önálló tapasztalatszerzésre, a saját élmények minél intenzívebb átélésére összpontosítunk.

IMG_1829

A komplex matematikai gondolkodáshoz szükséges készségeket tudatosan, lépésről-lépésre építjük fel. Addig, amíg nincsenek rá felkészülve, nem találkoznak a szorzótáblával és nem terheljük őket sablonos számolási feladatokkal.

Szokások

A mindennapjainkat a magyar népmesék világa szövi át és azon dolgozunk, hogy a népi hagyományaink magvait elültessük a gyermekekben. Ugyanakkor nyitottak vagyunk a körülöttünk élő nemzetek szokásaira és szívesen alakítjuk ki a saját, tanulócsoportos szokásainkat is.

IMG_1934_v2

Idén például sütőtökös kekszet készítettünk és kétarcú tököt  (rajzoltunk, fúrtunk és ) faragtunk.

IMG_5170_v2

IMG_5169_v2

Az álarckészítésnek és az arcfestésnek is nagy sikere volt.

Szabad testmozgás

Avagy mozgás a szabad levegőn. Minden lehetőséget megragadtunk egy kis mászókázásra és napfürdőzésre!

IMG_1806


Októberben több család is megkeresett bennünket, hogy szeretnének csatlakozni a tanulócsoportunkhoz. November közepétől lehetőség van 1-2 gyermeknek csatlakozni a csapatunkhoz, az ezzel kapcsolatos részleteket hamarosan közzétesszük a honlapunkon és a facebook-oldalunkon is.

Addig is kövessetek bennünket továbbra is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *