DiafilmEST

Itt-ott kedvetlen, lompos, sárga lomb
tollászkodik és hosszan elborong.

A kövön nyirkos tapadás pezseg.
Batyuba szedte rongyait a nyár,
a pirosító kedvü oda már,
oly váratlanul, ahogy érkezett.

/József Attila: Ősz – részlet/

A hűvös évszakok mindannyiunk számára mást jelentenek. Végetért a nyár, egy időre búcsút kell intenünk a több órás sétáknak és a fűben hasalós, játszótéri piknikezéseknek. Sokszor újra kell tervezni a napirendet, vagy csak leporolni a tavalyi őszit.

Hozzá kell szokni a sötéthez, újra meg kell találnunk a helyünket a négy fal között.

IMG_7091_vizjellel

A téli időszámításal együtt nálunk nem csak a meleg ruhák kerülnek elő, hanem a jó öreg diavetítő is. Túl van már a harmadik ikszen, de köszöni szépen, teljesen jól működik.

Jómagam sok-sok évet töltöttem el emellett a diavetítő mellett: áhítattal hallgattam a mesét, aztán néhány évvel később lelkesen olvastam fel a kedvenceimet a testvéremnek. A jó érzéseknek, egy működő gépnek és a tekintélyes diafilm-gyűjteménynek köszönhetően örömmel csempésztem be a saját családom életébe is ezeket a diafilmes esteket. Időről-időre előkerül a gép, amit aztán hosszú hetekig nem is teszünk vissza a helyére. Újra végighallgatják a régi és az új meséket is, mostanában előre megbeszélik azt is, hogy ki lesz A TEKERŐ.

Heti mese

Az óraátállítás örömére, elindítjuk a heti rendszerességű “DiafilmEST” programsorozatunkat a Spektrum-TÉRben.

Minden héten felolvasunk a gyermekeknek egy mesét, amit utána közösen dolgozunk fel: az aktuális történettől függ, hogy beszélgetőkört, mozgásos játékot vagy művészeti foglalkozást szervezünk.

Részletek

Időtartam: 45-50 perc. Amíg a galérián mesét hallgat a gyermek, addig a szülő internethozzáférés és egy finom kávé/tea mellett, egy babasarokkal ellátott kávézóban is várakozhat. 

Eszközigény: A foglalkozáshoz szükséges alapanyagokat biztosítjuk.

Korosztály: Minden mesekedvelő gyermeket és családot szeretettel várunk!

Részvételi díj: 850 Ft / fő / alkalom.

Jelentkezés

A facebookon minden alkalommal előre, eseményként tesszük közzé a kiválasztott mese címét és a kapcsolódó foglalkozás jellegét. Ha érdekel a program, kövesd a facebook-oldalunkat!

Az eseménynél, vagy privát üzenetben jelezd, ha jönnél a  “DiafilmEST”-re, a férőhelyek száma korlátozott!


Támogató  közösséget építünk, gyere el te is: számítunk a jelenlétedre és a véleményedre!

Kövesd a tevékenységünket! Értesülj elsőként a legfrissebb témákról, kövess bennünket a facebookon!