Jelentkezés menetéről


Meddig lehet benyújtani a jelentkezési lapot a Spektrumba?

A 2018/2019-es tanulócsoportjainkba 2018. április 30-ig lehet jelentkezni. Csoportjainkba legfeljebb 20 főt veszünk fel, így a felvételt a jelentkezés sorrendjében tudjuk biztosítani. További információt a bejelentkezésről itt találsz.


Mikor kell befizetni az első havi tandíjat?

Az első havi tandíjat az induló csoportok kihirdetését követően, legkésőbb 2018. május 20-ig kell befizetni.


Előfordulhat, hogy mégsem indul el egy korábban meghirdetett csoport?

Nem, ez nem fordulhat elő.  Azokat a csoportokat, amiket május elsején kihirdetünk, el fognak indulni szeptemberben.


SNI-s gyermeket fogadnak?

Természetesen, hiszen tanulóinkkal differenciált tanrend szerint, a saját fejlődésüknek és érdeklődési körüknek megfelelően foglalkozunk. Kis létszámú csoportjainkban sokkal több személyes figyelem jut a gyermekekre, így számukra a beilleszkedés sem jelent problémát. Szakmai csapatunkban a tanárok munkáját coachok, pszichológusok és fejlesztő pedagógusok is támogatják.


Lehet csatlakozni a tanulócsoportokhoz év közben?

A szabad helyek függvényében (maximum 20 fő/csoport),  évközben is lehet hozzánk jelentkezni.


Meddig lehet beadni a magántanulói jogviszonnyal kapcsolatos kérvényt a körzetes iskolába?

A magántanulói státusszal kapcsolatos kérelmet bármikor, akár év közben is be lehet nyújtani az iskolákba. A szeptemberi kezdéshez érdemes ezt augusztus 15-ig megtenni.


Egy hagyományos általános iskolából áthozhatom a gyermekemet?

Részünkről ennek semmi akadálya nincsen. Mivel mi is a kerettantervek követelményrendszere szerint haladunk, bármikor csatlakozhatnak hozzánk olyan gyermek, aki az iskolát az állami rendszerben kezdte meg. Személyközpontú hozzáállásunknak, elhivatott pedagógusainknak és a színes módszertani repertoárunknak köszönhetően megtaláljuk a közös hangot a gyermekkel és támogatjuk a csoportba történő beilleszkedését. Az elvesztett tanulási motivációt újra felépítjük és folyamatosan ápoljuk. Az átjelentkezést csupán a maximális létszám korlátozhatja, ami csoportonként 20 főt jelent.


Felső tagozattól beírathatom a gyermekemet a Spektrumba?

Természetesen, igen. A minimális létszámot jelentő 15 fő jelentkezését követően bármelyik felső tagozatos, vagy középiskolai évfolyamot (5-12.) elindítjuk.