Spektrum-Projekt

A Spektrum-Projekt célja az ideális tanulási környezet megalkotása. A Spektrum-Projekt a gyermeket körülvevő környezet elemeire fókuszál: a pedagógusra, az oktatásmódszertani alapelvekre, a helyszínre, valamint a közösség működésére.

Egy gyermek önálló személyiséggel, sajátos motivációs rendszerrel és érdeklődési körrel rendelkezik. Élete minden pillanatában céltudatosan, a saját igényeinek megfelelő módon és ütemben ismerkedik a világgal. Tegyük fel, hogy létezik egy olyan közeg, ahol a tanulási folyamatnak ő maga a főszereplője. Miközben felnő, minden segítséget megkap ahhoz, hogy a kötelező ismeretanyag elsajátításán túl megismerje saját magát és az őt körülvevő világot. Empatikusan fordulnak felé, így ő maga is empatikus felnőtté válik. Sokszínű feladatokat kap, melyek megoldásával fejlett divergens gondolkodásra tesz szert. Társaival minden nap együtt dolgozik, ezáltal folyamatosan fejleszti társas és és kommunikációs képességeit.

school_rose_valley_spring_2014_IMG_2581_v2

/Kép forrása/

Hiszünk abban, hogy egy ilyen támogató rendszerben felnövő generáció sokszínűsége nem fakul meg. Tagjai:

  • nyitottak, rugalmasak és céltudatosak lesznek,
  • tudatos, felelős, tettrekész felnőttekké válnak,
  • helyes önismerettel rendelkeznek,
  • egészség- és környezettudatos életvitelt folytatnak.

A Spektrum-Projektnek köszönhetően olyan generációt nevelünk, amelyben az emberek tudatában vannak saját erősségeiknek. Tudják, hogyan válhatnak sikeressé és mi teszi őket boldoggá.


Kövesd a tevékenységünket!

Értesülj elsőként a legfrissebb programjainkról, kövess bennünket a facebookon!

Spektrum facebook-oldal >>

Spektrum-TÉR facebook-oldal >>