Küldetés

Alapítványunk küldetése az ideális tanulási környezet megalkotása.  A Spektrum-Projekt a gyermeket körülvevő környezet elemeire fókuszál: a pedagógusra, az oktatásmódszertani alapelvekre, a helyszínre, valamint a közösség működésére.

Egy gyermek önálló személyiséggel, sajátos motivációs rendszerrel és érdeklődési körrel rendelkezik. Élete minden pillanatában céltudatosan, a saját igényeinek megfelelő módon és ütemben ismerkedik a világgal. Tegyük fel, hogy létezik egy olyan közeg, ahol a tanulási folyamatnak ő maga a főszereplője. Miközben felnő, minden segítséget megkap ahhoz, hogy a kötelező ismeretanyag elsajátításán túl megismerje saját magát és az őt körülvevő világot. Empatikusan fordulnak felé, így ő maga is empatikus felnőtté válik. Sokszínű feladatokat kap, melyek megoldásával fejlett divergens gondolkodásra tesz szert. Társaival minden nap együtt dolgozik, ezáltal folyamatosan fejleszti társas és és kommunikációs képességeit.

Hiszünk abban, hogy egy ilyen támogató rendszerben felnövő generáció sokszínűsége nem fakul meg. Tagjai:

  • nyitottak, rugalmasak és céltudatosak lesznek,
  • tudatos, felelős, tettrekész felnőttekké válnak,
  • helyes önismerettel rendelkeznek,
  • egészség- és környezettudatos életvitelt folytatnak.

A Spektrum-Projektnek köszönhetően olyan generációt nevelünk, amelyben az emberek tudatában vannak saját erősségeiknek. Tudják, hogyan válhatnak sikeressé és mi teszi őket boldoggá.


Kövesd a tevékenységünket!

Értesülj elsőként a legfrissebb programjainkról, kövess bennünket a facebookon!